Diertjes van bladeren

Oeh kijk nou! Wat een mooi roze blaadje! En het verloopje op dit blad zou ik zo op een muur willen verven! In mijn enthousiasme raap ik allerlei blaadjes op en voordat ik het weet heb mijn zakken en mijn ene hand vol. Nog voordat ik goed en wel de straat uit ben. Ik ben nog maar aan het begin van mijn “rondje”. De rest van de route loop ik met de bladeren in mijn hand. Mijn vingers lopen op deze koude herfstdag inmiddels aardig rood aan. Maar dat is niet erg! Straks als ik thuis kom kan ik zorgvuldig mijn vondsten bekijken!

Ik heb zoveel mogelijk blaadjes verzameld in verschillende vormen en kleuren. Ik wil namelijk diertjes en monstertjes met de bladeren maken. Wat voor diertjes weet ik nog niet, dus voor de zekerheid maar allerlei bladeren gepakt. Ik verzamel de blaadjes op onze tafel op soort. Ik heb onder andere bladeren van de amberboom (met de vijf punten), bladeren van de ginkgo (een soort waaiertje) en bomen van de beuk (een ovalen met puntige afloop).

Diertjes van bladeren, bladerdiertjes

Wat heb je nodig om diertjes van bladeren te maken?

  • Een papiertje of ondergrondje om de diertjes op te leggen
  • Bladeren in zoveel mogelijk verschillende vormen
  • Iets dat als oog door kan
  • Eventueel lijm als je de dieren vast wilt plakken

Ik heb voor de ogen twee lege doosjes van paracetamol gebruikt. Ik heb met een zwarte watervaste stift twee oogjes op de doosjes getekend. Als je de rondjes aan de zijkant tekent lijken de oogjes scheel te kijken! Je kunt ook wiebeloogjes kopen of eikendopjes als ogen gebruiken (deze laatste kregen we getipt via Instagram!).

Hoe maak je de diertjes en monstertjes?

Heel eenvoudig! Gebruik de blaadjes als een soort puzzel. Eventueel kun je je favoriete dieren opzoeken op internet en ze met bladeren proberen na te maken!

Conclusie

Vijf sterren! ★★★★★

Activiteit: Erg leuk! Vooral ook om vooraf bewust op zoek te gaan naar allerlei verschillende vormen en kleuren bladeren. Eenmaal thuis kun je de bladeren sorteren en daarna kun je aan de slag. Door het sorteren en verzamelen is deze activiteit ook geschikt voor hele jonge kinderen. Die kunnen dan in ieder geval met het eerste gedeelte helpen.
Resultaat: Je hebt leuk en snel resultaat, toch kun je hier uren aan besteden!
Kosten: Gratis! Zeker als je eikeldopjes of paracetamoldoosjes als oogjes gebruikt! #recycle
Wanneer: In principe kan dit het hele jaar door wel. Alleen in de herfst heb je de meeste gevallen bladeren in allerlei verschillende kleuren.

Heb je samen diertjes van bladeren gemaakt? Laat ons weten hoe je het vond! Vinden we leuk ♥! Heb je een foto? Post deze op Facebook of Instagram. Vergeet ons niet te taggen of de hashtag #metzonderjascom te gebruiken.

Babyboompje uit het bos

Wil je ook een lief babyboompje thuis? In het voorjaar groeien ze uit de grond. Sommige overleven dit niet. Te weinig licht en ruimte. Zo’n babyboompj kun je meenemen naar huis!

Lees verder »