Lentevaasjes maken

Lentevaasjes zijn leuk voor het hele gezin. Het maken van lentevaasjes is voor jonge kinderen is het leuk te verzamelen en het is een goede oefening voor de fijne motoriek, voor oudere kinderen is het een leuke activiteit om buiten naar binnen te halen en als volwassene kan ik zeggen dat ik het ook leuk vond! Gewoon samen naar buiten bloemetjes plukken, naar binnen het vaasje maken en dan het vaasje neerzetten. We kregen erg leuke reacties op de vaasjes!

Wat is fijne motoriek

Motoriek is het vermogen om te bewegen. Kinderen moeten zich motorisch nog ontwikkelen. Je hebt grove motoriek en fijne motoriek. Grove motoriek is het vermogen om de grotere bewegingen te maken, denk aan kruipen, lopen en fietsen. Fijne motoriek is het vermogen om kleinere bewegingen te maken, zoals het oppakken van een potlood, kraaltjes rijgen of dus deze bloemetjes door de gaatjes rijgen.

Lentevaasjes maken, leuk voor het hele gezin!

Wat heb je nodig om lentevaasjes te maken?

  • Een schaar
  • Lege doos
  • Een dikke stift
  • Bloemen

Hoe maak je de lentevaasjes?

  1. Knip een ruim stuk karton van een doos af. Bijvoorbeeld 30cmx30cm.
  2. Teken met een stift een vaasje op de onderste kant van het karton.
  3. Maak op de bovenste kant voorzichtig gaatjes. De gaatjes moeten ruim genoeg zijn om de bloemenstengels doorheen te steken.
  4. Ga op zoek naar leuke bloemetjes. Paardenbloemen zijn erg leuk!
  5. Rijg de bloemen door de gaatjes.
  6. Zet het vaasje ergens op een leuke plek in huis!

CONCLUSIE

Vijf sterren! ★★★★★

Activiteit: Leuk voor het hele gezin. Erg gezellig!
Resultaat: Erg leuk :). Het blijft alleen niet heel lang staan. Dat komt natuurlijk omdat de bloemetjes geen water krijgen.
Kosten: Gratis! En van gerecylced materiaal!
Wanneer: Deze activiteit kan in principe het hele jaar door. Met bloemen uit de winkel of takjes. Maar als je bloemetjes wilt plukken, dan het beste in de lente of zomer.

Heb je deze lentevaasjes gemaakt? We zijn benieuwd naar je creaties! Heb je een foto? Post deze op Facebook of Instagram. Vergeet ons niet te taggen of de hashtag #metzonderjascom te gebruiken. Daar worden we blij van♥!

Wat is sensorisch spel?

Sensorisch spel is spel waarbij bij de zintuigen worden geprikkeld. Voelen, horen, zien, ruiken en proeven. Laat je (leen)kind ontdekken door verschillende kleuren, vormen, structuren, geluiden, geuren en smaken aan te bieden.

Lees verder »