Mini hottub in de sneeuw

Ooh zo leuk en gezellig! Wat vond ik het jammer dat ik er niet bij in kon, hehe.

Ik zag dit idee voorbij komen op de instagram @1000hoursoutside. Sowieso een leuk account om te volgen, Ginny geeft geregeld informatie waarom buiten spelen zo goed en belangrijk is. Je raakt echt gemotiveerd om het huis uit te gaan: weer of geen weer. Ik was meteen enthousiast bij het zien van de mini hottubs in de sneeuw. En er lag bij ons nog een goeie pak sneeuw ook.

Voorbereiding

Ga opzoek naar een geschikte bak. Onze bak was was eigenlijk te groot maar we hadden niks anders thuis. Beter is een bak die wel diep genoeg is, zodat een kind tot aan z’n schouders onder water kan zitten, maar niet heel lang. Dit is duurzamer want het scheelt veel (warm) water.
Daarnaast legden we binnen handdoeken en warme, droge kleding klaar. Ook stond de chocomelk klaar om warm gemaakt te worden. Kijk hier voor een gezond en lekker recept van onze traditie chocolade melk!

De bak vullen met water

Ik vulde de bak deels binnen met warm water, toen hij bijna te zwaar werd om te tillen zetten ik hem midden in de sneeuw in de tuin. Door het gewicht en de warmte van het water zakte de bak iets te sneeuw in. Ik liep nog enkele keren heen en weer met emmers en pannen met warm water om hem extra te vullen zodat Daat tot zijn schouders erin kon zitten. Ik schepte de sneeuw tot aan de rand: raar maar sneeuw isoleert zodat het water langer warm blijft.
Wij deden er ook wat bakjes, schepjes en eendjes in zodat er wat te spelen was.

En dan erin!

Let goed op of de temperatuur juist is. Ik zette Daat eerst in te heet water, doordat ik te enthousiast was had ik het water niet gevoeld van te voren. Daat was zo geschrokken dat hij er eigenlijk helemaal niet meer in wilde. We ‘dwingen’ hem nergens toe, dus het was nog even spannend of hij er uiteindelijk nog in zou gaan maar na een tijdje kwam hij toch bij mij om erin getild te worden.

Een warme muts is een must gezien we de meeste warmte via ons hoofd verliezen, daarbij is het hoofd het enige wat boven het warme water uit komt in de koude lucht.

CONCLUSIE

Vijf sterren! ★★★★★

Activiteit: Wat een succes! Echt heel leuk, David heeft zeker drie kwartier in de hottub gezeten, hij ontdekte het smelten van de sneeuw door warm water uit de bak te gooien en door sneeuw mee in de bak te nemen. Ook speelde hij een hele tijd zoals hij ook in bad speelt.
Kosten: Geen!
Wanneer: Eigenlijk kan het altijd wel? De sneeuw zorgt natuurlijk voor extra magie, maar die ligt helaas niet zo vaak in Nederland. Neem de deze activiteit vooral mee op wintersport!

Wat is sensorisch spel?

Sensorisch spel is spel waarbij bij de zintuigen worden geprikkeld. Voelen, horen, zien, ruiken en proeven. Laat je (leen)kind ontdekken door verschillende kleuren, vormen, structuren, geluiden, geuren en smaken aan te bieden.

Lees verder »