Kerstballen maken met natuurvondsten

Kerst! Eén van de mooiste periodes van het jaar! Iedereen is in een feestelijke stemming, de kerstboom staat op en het is heerlijk weer buiten! Daarnaast hebben veel mensen nog een aantal vrije dagen rondom kerst! En kun je lekker bij je familie zijn♥! Een mooie tijd om samen kerstballen te maken♥!

Als je het over Kerst hebt, heb je het ook over de kerstboom. En als je het over de kerstboom hebt, heb je het ook over de ballen! In de natuur kun je zo veel vinden om kerstballen van te maken! Dus laten we je graag een aantal opties zien!

Sorry voor het aantal uitroeptekens. Maar de uitroepteken symboliseert kerst wel echt heel goed voor mij. Gewoon heerlijk! En dat mag best geroepen worden?!

Benodigdheden

Om te beginnen heb je natuurlijk allerlei natuurvondsten nodig, denk aan steentjes, takken, bladeren, dennenappels, enzovoort. Dus pak je jas en je tas, en begeef je naar buiten!

 • Natuurvondsten
 • Lijm
 • Schaar
 • Touw
 • Papier

Eventueel kun je nog verf gebruiken, of goudspray! Je kunt bij deze activiteit lekker creatief zijn en je eigen creaties maken!

Kerstballen maken met natuurvondsten

Hoe maak je de kerstballen?

 1. Zo leuk dat deze activiteit buiten begint! Verzamel van alles, dennenappels, stenen, bladeren, takjes. Kortom, alles wat je leuk vindt om mee te nemen!
 2. Leg al je vondsten thuis op tafel.
 3. Knip wat korte stukjes touw af van de bol. Het touw lijm je straks aan je creatie om ze te kunnen ophangen!
 4. Ga vervolgens met je creaties aan de slag!
 5. Lijm als laatste het touw aan je creaties.
 6. Klaar is kees!
Weet je niet goed wat je moet maken? Dit zijn een aantal opties die je maken kunt:
 • Kerstbal van dennenappel
 • Kerstboom van takjes
 • Kerstslinger van bladeren
 • Kerstster van takjes
 • Kerstengel van dennenappel en takjes
 • Kerstbal van steentjes met een leuk schilderijtje op de steen
 • Of zoals wij gedaan hebben, met natuurvondsten op papier!

Conclusie

Vier sterren! ★★★★☆

Activiteit: We denken dat deze activiteit geschikt is voor kinderen vanaf een jaar of zeven. Je kunt het met kleinere kinderen prima doen! Maar dan is de hulp van een volwassene wel handig in verband met het lijmpistool. Daarom heeft deze activiteit vier sterren in plaats van vijf!
Resultaat: Supertof! Ik vind een kleurrijke kerstboom wel echt leuk, deze natuurkleuren komen bij de kerstboom niet zo goed uit. Maar hallo! Je hebt de kerstballen zelf gemaakt! Dus ze zijn dubbel zo cool!
Kosten: Free! Dat is als je een lijmpistool hebt. Een lijmpistool is overigens niet heel duur. Je kunt ze voor een paar euro kopen bij de Xenos!
Wanneer: Je kunt het hele jaar kerstballen maken. Maar als je ze in maart maakt kun je ze niet gelijk in je kerstboom hangen. Dus beter gewoon in december! Je kunt in de herfst al wel wat natuurvondsten verzamelen.

Heb je kerstballen gemaakt? Laat ons weten hoe je het vond! Vinden we leuk♥! Heb je een foto? Post deze op Facebook of Instagram. Vergeet ons niet te taggen of de hashtag #metzonderjascom te gebruiken. Ook daar worden we blij van♥!

Kerstballen maken met natuurvondsten

Babyboompje uit het bos

Wil je ook een lief babyboompje thuis? In het voorjaar groeien ze uit de grond. Sommige overleven dit niet. Te weinig licht en ruimte. Zo’n babyboompj kun je meenemen naar huis!

Lees verder »