DIY: Papieren boeketje bloemen

Vorige week was het Dag van de Leidster op ons kinderdagverblijf. Tobias heeft één van zijn eerste tekeningen gemaakt. Ik vind het altijd erg lastig cadeautjes te verzinnen voor leidsters. Moet ik een pot snoep meenemen? Of juist niet? Een bosje bloemen? Iets wat ze op de opvang kunnen gebruiken? Ik weet het niet. Dus ik dacht: Misschien kan ik zelf ook iets maken! Een papieren boeketje bloemen bijvoorbeeld!

Papieren boeketje bloemen

Wat heb je nodig voor het papieren boeketje bloemen?

  • Papier
  • Potlood
  • Stift
  • Gum
  • Schaar

En ik heb nog een tekenboekje gebruikt om bloemen na te tekenen. Dit zou ook eventueel via Internet kunnen als je net als mij niet zo goed kunt tekenen!

Hoe maken je het papieren boeketje

  1. Ik heb eerst met potlood de bloemen op het papier getekend. Ik heb geprobeerd het papier zo efficiënt mogelijk te gebruiken. De ruimte tussen de bloemen heb ik gebruikt voor dunne bladeren.
  2. Daarna heb ik met stift de tekeningen overgetrokken.
  3. Met een gum heb ik de lijntjes van het potlood weggehaald. Eerst even op een klein gedeelte testen dat je niet de stift per ongeluk ook uitvaagt of over het papier uitstrijkt.
  4. Knip zo’n halve centimeter om de bloem heen. Zodat je aan de buitenkant van de bloem nog wat witruimte hebt.
  5. Klaar!

Je kunt eventueel nog het papieren boeketje bloemen vastmaken met een touwtje!

CONCLUSIE

Vier sterren! ★★★★☆

Activiteit: Leuk en heel simpel! Maar niet superbijzonder ofzo. Vandaar de vier sterren :).
Resultaat: Simpel en leuk!
Kosten: Gratis!
Wanneer: Dit kan natuurlijk het hele jaar door 🙂

Ga je dit papieren boeketje bloemen ook maken? Laat ons het resultaat zien! Vinden we leuk♥! Heb je een foto? Post deze op Facebook of Instagram. Vergeet ons niet te taggen of de hashtag #metzonderjascom te gebruiken. Daar worden we blij van♥!