Kaarsen met gedroogde bloemen

“Gaat dat ding nu alweer uit?” “Misschien moeten we binnen gaan zitten?” “Nee, ik wil graag nog even van de zon genieten. Ik doe het lichtje wel gewoon weer aan,” zeg ik wanneer de wind voor de zoveelste keer het waxinelichtje uitblaast. “Weet je zeker dat de bloemen niet in de fik vliegen als je de kaars aansteekt?” vraagt mijn broer. “Nee. Ik gebruik in ieder geval kleine bloemen en ik zal ze goed in de gaten houden. Mochten ze later in de fik vliegen dan plaats ik geen blog online. Goed?” “Goed.”

Dus bij deze, de kaarsen met gedroogde bloemen zijn niet in de fik gevlogen! Ik heb ze wel erg goed in de gaten gehouden. Gewoon bij ons op tafel gezet terwijl ik er naast zat. Ik stel voor dat je hetzelfde doet wanneer je deze zelfgemaakte kaarsen gebruikt. We hebben kleine gedroogde bloemen gebruikt.

Kaarsen met gedroogde bloemen

Wat heb je nodig om de kaarsen met gedroogde bloemen te maken?

 • Een kaars.
 • Waxinelichtje of een andere kaars in dezelfde kleur.
 • Kleine en dunne gedroogde bloemen. Denk aan vergeet-me-nietjes of boterbloemen.
 • Kwastje.
 • Iets om het waxinelichtje mee aan te steken.

We hebben een witte kaars en een zwarte kaars gebruikt. Ik kan het niet aanraden een zwarte kaars te gebruiken en een wit waxinelichtje. Zag er niet uit haha!

Kaarsen met gedroogde bloemen fail

Hoe maak je de kaarsen?

 1. Steek je waxinelichtje aan en wacht tot het een beetje gesmolten is.
 2. Houd je gedroogde bloemen tegen de kaars aan.
 3. Dip je kwastje in de gesmolten wax.
 4. Verf de gesmolten wax snel op je gedroogde bloem.
 5. Herhaal tot je bloem helemaal vast zit.
 6. Klaar!

Conclusie

Drie sterren! ★★★☆☆

Activiteit: Ja, wel echt heel leuk!
Resultaat: Dit is de reden waarom we de activiteit drie sterren geven. Iets wat we nog niet eerder gedaan hebben. Hoewel het resultaat ook erg leuk is, moet je wel goed opletten terwijl de kaars aan staat.
Kosten: Een paar euro voor het kaarsje.
Wanneer: Dit kan het hele jaar door. Leuk voor vaderdag of moederdag!

Heb je deze kaarsjes gemaakt? Laat ons weten hoe je het vond! Vinden we leuk♥! Heb je een foto? Post deze op Facebook of Instagram. Vergeet ons niet te taggen of de hashtag #metzonderjascom te gebruiken. Ook daar worden we blij van♥!