Vlieger maken van plastic tassen

Zo, wat waait het de afgelopen paar dagen flink. En dan hebben we het nog niet eens over de dagen dat het stormt. Ik fiets vaak naar werk, op een elektrische bakfiets dat wel, maar jeetje, het kost me echt moeite. De bakfiets bromt, ik brom. Maar we komen er wel! Wel leuk om iets met deze wind te doen, bedenk ik me! En zo maken we een aantal dagen later een vlieger van plastic tassen die we nog in de kast hadden liggen.

Wat heb je nodig voor de vlieger?

 • Oude plastic zakken
 • IJzerdraad
 • Touw
 • Schaar
 • Eventueel tape

Hoe maak je de vlieger?

 1. Prik bij de handvaten met een ijzerdraad een gaatje in één van de twee lagen plastic. De bovenkant van een plastic boodschappentas heeft vaak een dubbele laag. Prik het ijzerdraad dus alleen door de buitenste laag.
 2. Rijg het ijzerdraad voorzichtig helemaal doorheen de bovenste rand. Haal het draad aan de zijkanten even er weer uit en er weer in.
 3. Draai de uiteinden van het ijzerdraad om elkaar heen.
 4. Knoop twee lange touwen aan de handvaten.
 5. Maak een knoop in beide touwen op ongeveer dertig centimeter van de zak.
 6. Versier de vlieger zoals je wilt.
Vlieger van plastic tassen

Wij hebben nog een tweede zak aan de onderkant van de zak gelijmd. We hebben de zak open geknipt, aan de eerste zak geplakt met tape en vervolgers repen geknipt in de tweede plastic zak. Voor de sier. Daat (3) noemt de franjes een rok. Zoet he!

De vlieger vliegt overigens niet richting de wolken! Hij gaat recht vooruit.

We raden het overigens af om hiermee te vliegeren tijdens een storm. Blijf dan gewoon lekker veilig binnen.

Conclusie

Vijf sterren! ★★★★★

Activiteit: Leuk! Leuk om samen je eigen vlieger te maken en een klein beetje te versieren. Nog leuker om daarna buiten lekker rondjes te rennen!
Resultaat: Simpel, makkelijk, snel klaar.
Kosten: Mocht je ijzerdraad, tape en touw thuis hebben dan is deze activiteit kosteloos. Anders kost het je een paar euro.
Wanneer: Wanneer het waait. In de zomer kan je dit bijvoorbeeld doen aan het strand. In Nederland waait het meer in de herfst en winter. Dus dat zijn de geschiktste seizoenen.

Heb je deze vlieger gemaakt? Laat ons weten hoe je het vond! Vinden we leuk♥! Heb je een foto? Post deze op Facebook of Instagram. Vergeet ons niet te taggen of de hashtag #metzonderjascom te gebruiken. Daar worden we blij van♥!

Wat is sensorisch spel?

Sensorisch spel is spel waarbij bij de zintuigen worden geprikkeld. Voelen, horen, zien, ruiken en proeven. Laat je (leen)kind ontdekken door verschillende kleuren, vormen, structuren, geluiden, geuren en smaken aan te bieden.

Lees verder »