Lachen om je eigen schaduw met deze steentjes

Schaduwspelletjes, je kent ze vast! Vlinders en konijntjes maken op de muur met je handen of schaduw natekenen van diertjes of blaadjes. Voeg deze maar vast toe aan je favoriete lijstje schaduwspelletjes: steentjes leggen!

spelen met schaduw

Hoe maak je de steentjes?

Allereerst heb je natuurlijk steentjes nodig, wij hebben bewust steentjes gekozen in leuke vormpjes. “Deze is geschikt voor een mondje en dit lijkt al wel op een oog”.

Wat heb je nodig?

  • Stenen
  • Acrylverf
  • Stiften, bijvoorbeeld acrylstiften.

De steentjes verven

  1. We hebben de steentjes eerst wit geschilderd aan de voor en achterkant.
  2. De volgende dag heb ik er met een stift oogjes en mondjes op getekend. Wat oudere kinderen kunnen dit prima zelf. Voor jongere kinderen is dit precieze werk wat lastiger. Onze tip: Verf wat extra steentjes wit, zo kunnen jonge kinderen ook proberen hun eigen oogjes en mondjes te maken! Bij het leggen kun je dan kiezen welke steentjes je gebruikt.
  3. Maak een oogje of een mondje aan beide kanten, zo heb je meer keuze!
  4. Laat de steentjes drogen!

Schaduwpoppetjes maken!

Dan kan de echte pret beginnen! Een foto maken was lastiger haha! Omdat je hand en de camera anders ook bij op de foto staan.

Ik ben nog even achter de kat aangerend om ook een poppetje van hem te maken. En daarna ook nog bij de baby. Ik heb me helemaal krom gelachen hahaha!

Conclusie

Vijf sterren! ★★★★★

Activiteit: De steentjes verven en laten drogen was even een klusje. Maar daarna kunnen de steentjes lang mee!
Resultaat: Hardop gelachen. Echt leuk!
Kosten: Gratis! Mits je al verf in huis hebt natuurlijk.
WanneerDit kan in de zomer wanneer de zon schijnt. Eventueel ook op zonnige dagen in de lente of herfst!

Ben je aan de slag gegaan met steentjes en schaduw? We zijn benieuwd naar jouw hilarische resultaten♥! Heb je een foto? Post deze op Facebook of Instagram. Vergeet ons niet te taggen of de hashtag #metzonderjascom te gebruiken. Daarmee help je ons groeien♥!