Je huis decoreren met grassen

Grassen! Ze zijn prachtig en supermakkelijk om te drogen. Door hun zachte kleuren, stralen grassen rust uit. Niet voor niets kun je in allerlei woonzaken verschillende grassen kopen. Niets mis met kopen, maar het is stukken leuker om zelf op zoek te gaan naar wat mooie sierlijke grassen en deze een plekje thuis te geven. Houd bij het plukken wel rekening met de wildplukregels, pluk niet te veel en niet meer dan je nodig hebt.

Grassen zijn erg geschikt om je huis mee te decoreren. Wil je ook de natuur in huis halen? Maak kleine bundeltjes en zet ze gezamenlijk in een glaasje!

je huis decoreren

Moet je de grassen eerst drogen?

Grassen zijn meestal geschikt om gelijk te bundelen, zonder dat je ze eerst hoeft te drogen. Dit is het geval wanneer ze al droog zijn. Dit herken je aan het rustige bruine kleurtje. Zijn ze nog groen? Dan kun je ze eerst even drogen. Je kunt dit doen voordat je ze bundelt of nadat je de grassen gebundeld hebt. Hang in beide gevallen de grassen op de kop in een droge ruimte.

je huis decoreren met grassen, easy diy

Hoe maak je de bundeltjes?

Allereerst verzamel je de materialen:

 • Grassen
 • Schaartje
 • Wol
 • Lijm
 • Een mooi vaasje
 1. Ga in de buurt op zoek naar grassen. Je hebt niet superveel nodig, een stuk of dertig stengels is al genoeg voor een mooie decoratie. Knip ze zo laag mogelijk af. Als je later besluit een diepere vaas te nemen, zijn je stengels niet te kort.
 2. Maak een klein bundeltje van de grassen. Je hoeft niet per bundel dezelfde hoeveelheid stengels te gebruiken. Vier tot zeven stengels per bundeltje is genoeg.
 3. De “koppen” van de grassen in het bundeltje hoeven niet allemaal op hetzelfde punt te beginnen. De grassen zullen ook niet allemaal dezelfde lengte hebben. Kijk per bundel wat je mooi vindt. Juist door hierin te variëren krijg je speelse bundeltjes.
 4. Knip een stukje wol af. Ongeveer een meter wol per bundeltje.
 5. Leg een halve cm wol in de lengte langs de stengel, dit is je begin. Wikkel de wol nu om de stengel heen richting het uiteinde dat je net langs de stengel hebt gelegd. Zo zit het begin goed vast.
 6. Blijf wikkelen tot je tevreden bent met de lengte. Wij hebben ongeveer drie a vier centimeter gewikkeld. We hebben dit per bundel een beetje op gevoel gedaan. Ik heb rustig gewikkeld zodat de draden mooi langs elkaar lagen.
 7. Maak nog een extra laag door weer terug naar het begin te wikkelen. Eventueel kun je wanneer je weer bij het beginpunt bent nog een laagje maken. Wij hebben twee of drie laagjes per bundeltje gemaakt.
 8. Ben je klaar? Druppel dan aan het einde een puntje lijm. Knip de wol af en duw het uiteinde op je druppeltje lijm.
 9. Heb je nog een klein stukje wol over? Lijm dat met een beetje extra lijm ook vast.

Conclusie

Vijf sterren! ★★★★★

Activiteit: Erg rustgevend
Resultaat: Mooi! Simpel en toch uniek. Ook leuk om cadeau te doen.
Kosten: Gratis! Mits je wol thuis hebt. Een klein bundeltje wol kost bij ons in de winkel € 0,80 cent.
Wanneer: Dit kan in de zomer wanneer grassen droog zijn. Dit is aan het eind van het seizoen zo, augustus of september.

Heb je deze bundels gemaakt? We zijn benieuwd naar het resultaat♥! Heb je een foto? Post deze op Facebook of Instagram. Vergeet ons niet te taggen of de hashtag #metzonderjascom te gebruiken. Ook daar worden we blij van♥!