Naar buiten wanneer het regent: Ga regen vangen!

De meeste mensen blijven wanneer het regent sneller binnen dan wanneer de zon schijnt. Ik ook. Ik heb geen zin om nat te worden en vaak is het ook nog koud buiten als het regent. Dan is binnen blijven erg verleidelijk.

Je eigen houding ten opzichte van het weer kan bepalend zijn in óf je naar buiten wilt en gaat. Regen is (meestal) goed voor de natuur, lekker fris en buiten kan het heeeerlijk ruiken. Petrichor heet dat. Ik probeer mijn houding een beetje om te draaien. En ook wanneer het regent naar buiten te gaan.

Voor kinderen is er wanneer het regent ook veel te doen! Zoals regen vangen!

Wat heb je nodig om regen te vangen?

  • Een bakje of potje per persoon
  • Eventueel een timer
  • Als je er een wedstrijd-element aan gaat hangen een maatbeker
  • Regen!

Hoe vang je regen?

Iedereen probeert in een bepaald tijdstip zo veel mogelijk regen te vangen. Dat kun je op verschillende manieren doen. Wat erg goed werkt is op een plek gaan staan waar veel regen vanaf druppelt of sijpelt. Je mag het in ieder geval niet van de grond afscheppen!

Als je er een spelelement aan gaat hangen. Probeer dan eens niet tegen elkaar te strijden, maar juist mét elkaar. Kunnen we deze emmer binnen vijf minuten samen vullen? Of doe zelf mee en laat de kinderen tegen de volwassenen spelen.

Pak je overigens wel goed in wanneer het regent. Voor kinderen is een waadpak echt ideaal. Lees hier meer over geschikte regenkleding.

Conclusie

Vijf sterren! ★★★★★

Activiteit: Als het kon gaven we deze activiteit zes sterren. Waarom? Kinderen vinden het echt heel erg leuk én je hebt plezier in de regen. Echt een goede manier om van regen te leren genieten en je houding ten opzichte van regen te verbeteren.
Resultaat: Samen rondjes rennen in de regen. Ik zeg: Dat is een tof resultaat
Kosten: Gratis!
Wanneer: In een regenachtige periode natuurlijk! In de herfst of winter bijvoorbeeld. In de zomer kan ook in een flinke regenbui. Ook erg leuk!

Heb jij ook een regen gevangen? Laat het ons weten in de comments! Of via Instagram natuurlijk!


Volg ons op insta!

Wat is sensorisch spel?

Sensorisch spel is spel waarbij bij de zintuigen worden geprikkeld. Voelen, horen, zien, ruiken en proeven. Laat je (leen)kind ontdekken door verschillende kleuren, vormen, structuren, geluiden, geuren en smaken aan te bieden.

Lees verder »