Natuurspiraal maken

“Ik heb nog een steen gevonden!” roept mn nichtje. “Loes? Mag ik deze bloemen ook meenemen?” “We hebben er genoeg in de tuin schatje. Die gaan we straks plukken.” “Oké!” ze rent voor me uit en zoekt verder naar stenen. We hebben in de voortuin ook stenen dus als we in het bos niet genoeg vinden, dan kunnen we ze altijd uit de tuin pakken. Maar buiten op stenenjacht is natuurlijk veel leuker!

We gaan vanmiddag een natuurspiraal maken. Hiervoor hebben we stenen nodig en wat mooie bloemen. Mijn nichtje vond vooral het zoeken naar de materialen leuk en het plukken van de bloempjes. Ik vond de de stenen en bloemen mooi neerleggen vooral erg rustgevend.

Samen verzamelen om vervolgens deze natuurspiraal te maken. Makkelijk en vermakelijk.

Wat heb je nodig voor de natuurspiraal?

  • Stenen
  • Bloemen
  • Tas om je vondsten in te verzamelen
  • En een plekje om de natuurspiraal te maken!

Hoe maak je de natuurspiraal?

Eigenlijk spreekt het natuurlijk voor zich. Leg de eerste steen neer in een soort van cirkel die steeds groter wordt. Je kunt de cirkel zo groot maken als je zelf wilt!

Wij hebben om en om een steentje gelegd. Aan het eind hebben we de gaatjes nog een beetje opgevuld. Ook hebben we een handjevol bloemen geplukt en deze toen gelijk gelegd. Daarna nog een handje. Zo wisten we zeker dat we niet te veel bloemen plukten!

Ga je wildplukken? Let dan wel op de regels voor wildplukken! Bij kinderen vertellen we altijd dat we niet meer plukken dan we nodig hebben en alleen van bloemen die je ergens veel vindt. Als in een veldje één mooie witte bloem staat, laat je die staan. Rode en witte klaver, paardenbloem en fluitenkruid zijn goede opties. Die vindt je vaak met veel bij elkaar. Thuis zijn goudsbloem en viooltjes een goede optie omdat die nieuwe bloemen aanmaken als je de bijna uitgebloeide eraf plukt!

natuurspiraal close up

Conclusie

Vier sterren! ★★★★☆

Activiteit: Leuk om eerst te verzamelen en vervolgens de natuurspiraal te maken. Daardoor leuk voor kinderen, maar voor volwassenen ook! Ik vond het in ieder geval leuk om te maken. Weet niet zeker of ik de juiste ijkpersoon ben haha!
Resultaat: Erg mooi!
Kosten: Gratis!
Wanneer: In de lente en zomer wanneer alles in bloei staat. Al kan het in de herfst en winter misschien ook met een wat andere insteek!

Heb je deze kaartjes gemaakt? Laat ons weten hoe je het vond! Vinden we leuk♥! Heb je een foto? Post deze op Facebook of Instagram. Vergeet ons niet te taggen of de hashtag #metzonderjascom te gebruiken. Ook daar worden we blij van♥!

natuurspiraal pinterest