Spelen met een boor? Maak deze tekening!

Onze kinderen zijn gek op gereedschap, echt gereedschap. Tobias (1 jaar) loopt vooral veel met de schroevendraaier rond en weet af en toe een schroefje te vinden om daar vervolgens een paar keer tegen aan te tikken of ergens in te stoppen. Daat (4 jaar) kreeg een gereedschapskist vol met tweedehands gereedschap van opa en oma, voor z’n verjaardag en die is een hit. Hij haalt graag kapot apparatuur uit elkaar of maakt met z’n stukjes rest hout kunstwerken of een boekenstandaardje.

We combineerden buiten, creativiteit en gereedschap in deze leuke, simpele activiteit. Spelen met de boor! En wel verven! De meesten mensen hebben al het materiaal wel in huis en ik gok dat de meeste kinderen er wel even zoet mee zullen zijn.

Spelen met een boor, Daat maakt een tekening met een boormachine en een kwast

Spelen met een boor, wat heb je nodig?

  • Een boormachine
  • Kwarsten
  • Verf
  • Grote vellen dik papier
  • Eventueel een shortje

Hoe maak je het boor-kunstwerk?

  • Draai een kwarts in de boormachine zoals je normaal een boortje erin draait. Kies voor kleinere kinderen een korte kwast, indien aanwezig zodat de boor beter te handhaven is en de verf op het papier komt in plaats van op het schuurtje waar de tekening aan vast zit
  • Bevestig een vel papier aan de muur/schuur/schutting met tape, een spijker of naalden
  • Leg een vel papier op de grond in verband met lekken
  • En verven maar!

Conclusie

Vijf sterren! ★★★★★

Activiteit: Simpel maar toch leuk en cool, want spelen met echt gereedschap zoals mama en papa dat doen is toch wel echt gaaf.
Resultaat: Een (mooi) kunstwerk, leuk voor thuis aan de muur, voor vader- of moederdag of in de brievenbus bij dat vriendelijke bejaarde echtpaar om de hoek!
Kosten: Gratis! Als je alle materialen al in huis hebt, anders enkele euro’s voor de aanschaf van papier of verf. Of meer als je ook geen boor hebt.
Wanneer: Kan eigenlijk het hele jaar door! Maar mogelijk met handschoenen wat onhandig.

Wat is sensorisch spel?

Sensorisch spel is spel waarbij bij de zintuigen worden geprikkeld. Voelen, horen, zien, ruiken en proeven. Laat je (leen)kind ontdekken door verschillende kleuren, vormen, structuren, geluiden, geuren en smaken aan te bieden.

Lees verder »