Xylofoon van glasafval voor baby’s en dreumesen.

In alle eerlijkheid dacht ik toen Tobias net geboren was: “Wat moet we er nu mee doen?“. Hij was steeds langer wakker en ik had geen idee wat ik met hem kon doen. “Ik hoop dat dat snel verandert,” zei ik tegen mijn vriend. Hopelijk ben ik niet de enige moeder ben die dit dacht. Want ik voelde me er behoorlijk schuldig over. Inmiddels is Tobias zes maanden en zijn deze gedachten helemaal weg!

Zodra Tobias kon zitten ben ik gaan nadenken over leuke activiteiten voor buiten. We zitten nog wel vast aan de dutjes. Dus heel ver weg is niet zo handig. Eigenlijk wil ik gewoon iets leuks doen in de tuin. Maar wat? Onderweg naar de supermarkt met een tas vol oud glas waar Tobias aan aan het trekken was bedacht ik me ineens: een xylofoon! Ik kan dit oude glas gebruiken om een xylofoon te maken! Baby’s en dreumesen houden van slaan! Dus dat moet vast goed komen.

Xylofoon van glasafval voor baby's en dreumesen.

Wat heb je nodig voor de xylofoon?

  • Glasafval
  • Een pollepel
  • Otpioneel: Zand

In de koude maanden kan de grond erg koud zijn. Daarom heb je dan ook een picknickkleed nodig en eventueel een deken voor daarboven. Een picknickkleed is waterdicht, vandaar dat je die eerst op de grond legt. En kleed je kind natuurlijk goed aan.

Hoe maak je de xylofoon?

  1. Verzamel wat glasafafval. Wanneer je een stuk of vijf stukken hebt verzameld kun je aan de slag.
  2. Leg de glazen naast elkaar neer in de tuin op een zachte ondergrond. Bijvoorbeeld op gras of in een perkje.
  3. Stop eventueel wat zand in de glazen zodat ze goed op hun plek blijven liggen.
  4. Zet je baby of dreumes naast je xylofoon met een pollepel.
  5. Klaar!

CONCLUSIE

Vijf sterren! ★★★★★

Activiteit: Leuk <3! En leuk eens iets anders dan wandelen met de baby haha!
Resultaat: Erg leuk :). Tobias heeft zich best lang vermaakt, een beetje meppen op het glas met zijn pollepel. Of de pollepel in zijn mond doen natuurlijk haha!
Kosten: Gratis! En van gerecylced materiaal!
Wanneer: Deze activiteit is het fijnst wanneer het weer een beetje schappelijk is. In de lente, zomer of herfst dus!

Heb je deze xylofoon gemaakt? Laat het ons weten, want we zijn benieuwd naar je creaties! Heb je een foto? Post deze op Facebook of Instagram. Vergeet ons niet te taggen of de hashtag #metzonderjascom te gebruiken. Daar worden we blij van♥!