Zelf natuurlijke duurzame confetti maken

Confetti! Ik vind confetti (net als vlaggetjes) altijd zo gezellig. Ik heb vroeger ook regelmatig een confettikanon afgeschoten. Voor van alles eigenlijk. Om het nieuwe jaar in te luiden, een verjaardag, om iemand te laten schrikken of bij welk willekeurige gelegenheid dan ook. Ja, ook soms buiten en daar stopte ik al vlug mee toen ik begon met verduurzamen. Want die geverfde papiertjes of zelfs stukjes plastic horen natuurlijk niet in de natuur.

Gelukkig kun je nog steeds van confetti genieten. Een veel betere zelfgemaakte variant! Duurzame confetti gemaakt van bladeren! Wij noemen het ook wel: bladerconfetti

Wat heb je nodig:

  • Bladeren
  • Een pons (eventueel in leuk figuurtje)
  • Wat geduld (het is wel echt rustgevend)

Heb je geen pons thuis, dan voldoet een schaar ook. Of een perforator!

Ben je ook klaar met vervuilende confetti? Maar nog niet klaar met confetti? Maak zelf confetti van bladeren!

Hoe maak je duurzame confetti?

  • Stamp met de pons confetti uit je blad
  • Verzamel de confetti
  • Gooi de confetti

Wil je de confetti niet nu gebruiken maar bewaren? Dan doe je er goed aan de bladeren eerst te drogen en dan pas de confetti te maken. Andersom kan ook, dus eerst de confetti maken en dan drogen. Het probleem is dan dat de confetti krom trekt en gedroogde bladeren zijn makkelijker te ponsen.

Wat kun je met duurzame confetti doen?

Wat is sensorisch spel?

Sensorisch spel is spel waarbij bij de zintuigen worden geprikkeld. Voelen, horen, zien, ruiken en proeven. Laat je (leen)kind ontdekken door verschillende kleuren, vormen, structuren, geluiden, geuren en smaken aan te bieden.

Lees verder »