DIY: Bloemenkaartjes

Mijn tweelingzus en ik hebben allebei een groene snijbord voor ons en een set aan mesjes tussen ons in. Marleen legt net de finishing touch aan haar 3d-kaartje, ik ben halverwege. “Wil je voor mij ook alvast wat stukje tape klein snijden?” vraag ik haar. Ze pakt de rol tape en een ander mesje en maakt kleine blokjes tape voor ons klaar.

Inmiddels ben ik in de dertig en maak ik geen 3d-kaarten meer. Kaarten maken vind ik echter nog wel erg leuk! Vooral het versturen van een zelfgemaakt kaartje eigenlijk. Toch schiet dat laatste er vaak bij in. Daar ga ik werk van maken!

Deze bloemenkaartjes zijn het eenvoudigste ooit. Ik roep het wel vaker dat iets heel simpel is, maar deze zijn zo simpel dat ik niet snap waarom ik dit niet altijd doe voor een verjaardag. Bijna evenveel moeite als een kaartje uit het doosje zoeken. Ware het niet dat de bloemen in onze tuin niet altijd in bloei staan.

Bloemenkaartjes maken doe je zo, leuke simpele en toffe diy

Wat heb je nodig om deze bloemenkaartjes te maken?

 • Een dik papiertje
 • Een mesje
 • Een snijbord
 • Een schaar
 • Een stift of pen
 • Een lineaal
 • Een potlood
 • Eventueel wat tape
 • Bloemen

Ik heb wat bloemen uit de tuin geplukt. Grassen zijn trouwens ook echt superleuk om hierin te doen! Die blijven ook wat langer goed.

Hoe maak je de bloemenkaartjes?

Eigenlijk is het heel simpel. Het enige waar je een beetje rekening moet houden is als je bloemen plukt die water nodig hebben om rechtop te blijven staan, pluk dan de bloemen vlak voordat je het kaartje nodig hebt. Eventueel kun je aan de achterkant van het kaartje ook een zakje rondom de takjes doen met wat watten en wat water. Deze tip kregen we via Instagram! Dit ga ik binnenkort ook even zelf proberen :).

 1. Trek met de lineaal een streepje ergens op tweederde van het kaartje.
 2. Schrijf onder het streepje een leuke boodschap. Ik schrijf dit vaak eerst met potloot en doe het dan over met een mooie dikke zwarte pen.
 3. Snij het streepje met het mesje in.
 4. Pluk wat bloemen uit de tuin of haal wat bloemen uit een bosje of uit de buurt.
 5. Rijg de bloemen door de snee.
 6. Knip de stengels van de bloemen af zodat ze er niet onderdoor komen.
 7. Plak de stengels eventueel vast met wat tape.

Je kunt ook variëren in de kaartjes door twee sneeën te maken!

Hoe zat het ook alweer met de wildpluk dos en don’ts? En welke bloemen gebruik je om te drogen? Met Zonder Jas zocht het voor je uit!

Conclusie

Vier sterren! ★★★★☆

Activiteit: Snel en makkelijk!
Resultaat: Erg mooi! De reden dat het niet vijf sterren krijgt is omdat her kaartje niet heel lang stand houdt. Hieronder zie je het verschil tussen gewoon wat mooie bloemen en bloemen die goed drogen (lavendel)
Kosten: Als je geen kaartjes thuis hebt, dan moet je alleen even de kaartjes halen!
Wanneer: Dit kan het hele jaar door. Maar is natuurlijk het makkelijkste in de lente en zomer wanneer alles in bloei staat. Al zal het in de winter misschien ook mooi zijn met wat hulst ofzo? Gaan we proberen!

bloemenkaartjes, het verschil tussen bloemen die makkelijk drogen en bloemen die water nodig hebben.

Heb je deze kaartjes gemaakt? Laat ons weten hoe je het vond! Vinden we leuk♥! Heb je een foto? Post deze op Facebook of Instagram. Vergeet ons niet te taggen of de hashtag #metzonderjascom te gebruiken. Ook daar worden we blij van♥!